Maris Advocaten

Strafrecht

U wordt, misschien wel voor het eerst, geconfronteerd met politie en justitie. Wat nu? Zwijgen of praten? En wat komt er eigenlijk allemaal op u af. Wat gebeurt er als u slachtoffer wordt van een misdrijf?

Bij Maris & Beerentsen bent u dan aan het juiste adres. Wij kunnen u adviseren en bijstaan gedurende het hele traject. Voor ons staat uw belang voorop; onafhankelijk van politie en justitie.

Politie
Een strafzaak begint altijd bij de politie. De politie onderzoekt en ondervraagt naar aanleding van een aangifte of andere informatie die bij de politie is binnengekomen. Soms begint een zaak met een arrestatie. In andere gevallen hebt u een uitnodiging ontvangen om zich op het politiebureau te melden.

Wat moet u doen?
Belt u eerst naar Maris & Beerentsen. Voorkomen is vaak beter dan genezen: heeft u eenmaal iets verklaard, dan staat het op papier en is het lastig om uw verhaal naderhand te wijzigen.

Justitie
Na de politie neemt justitie het over. De officier van justitie bepaalt of de zaak bij de rechter wordt aangebracht. De officier van justitie stuurt u in dat geval een dagvaarding (het "geeltje). De rechter oordeelt dan uiteindelijk over de zaak. Ook over wat daarin moet gebeuren, bijvoorbeeld voorarrest van de verdachte of het verrichten van nader onderzoek. Maar het kan ook zijn dat de officier van justitie u een schikking aanbiedt of de zaak seponeert.

Terug naar het overzicht van rechtsgebieden

Wat moet u doen?
Een onafhandelijke advocaat die van wanten weet is een "must" in elke strafzaak. Neemt u telefonisch contact met ons op (038-4545040), dan maken wij graag en snel een afspraak voor een eerste gesprek. Dat eerste gesprek kost u (meestal) niets en u weet dan wel waar u aan toe bent. Helder en eerlijk. Daarna brengen wij ofwel een concurrerend tarief in rekening, ofwel vragen wij voor u een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aan.

Maris & Beerentsen
Wij kennen uw rechten en plichten als geen ander, door onze jarenlange ervaring in het strafrecht.

Bel tijdens kantooruren: 038-4545040 voor een bevlogen, betrouwbaar en betaalbaar advies. Dan weet u wél wat u te wachten staat!

Links
De politie
Het openbaar ministerie
Informatie over strafzaken
De raad voor rechtsbijstand
De rechtspraak

 

Bezoekadres

'Agter de Plancken'
Blekerswegje 4
8021 AH Zwolle

Telefoon

038-4545040
Fax 038-4540545

Postadres

Postbus 1006
8001 BA Zwolle

Openingstijden

Tijdens werkdagen
tussen 9.00-12.30
en 13.30 - 17.00 uur

Een telefonische afspraak
vooraf is aan te raden

Klik hier voor de route